De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) richt zich op sportverenigingen en sportstichtingen. Met de subsidie kunnen investeringen in energiebesparing en toepassing van duurzame energie worden gedaan bij sportaccommodaties.

De subsidieregeling draagt bij aan het doel voor energiebesparing, zoals afgesproken in het Nationaal Energie-Akkoord, door het benutten van het potentieel aan energiebesparing bij sportverenigingen en sportstichtingen. Hoe zat dat allemaal ook alweer met die regeling? Dat lees u hier verder.

DVS ’33 uit Ermelo wist de weg naar de subsidie te vinden. Voor het aanpakken van de accommodatie was een bruto investering van €205.000 (ex BTW) nodig. Liefst €25.000 komt uit de EDS-subsidie en de gemeente heeft de bedragen van het meerjarenonderhoudsplan a 18.000 euro naar voren gehaald. e club moet zelf een investering doen van 162.000 euro. Deze wordt gefinancierd met leningen van de gemeente en de Rabobank voor in totaal 140.000 euro, een donatie van het Rabobank Stimuleringsfonds a 10.000 euro en een eigen inleg van 12.000 euro door DVS’33. Alle investeringen verdienen zichzelf terug, zo meldt Het Kontakt Ermelo.

DELEN