De volgende uitgave van Sport FM komt digitaal beschikbaar. Precies weten wanneer? Volg ons dan op FaceBook. 

Nog geen abonnee? Profiteer dan nu nog van ons jubileumaanbod!

In deze uitgave onder andere:

De ketenregeling binnen de sport nader beschouwd door Frank Verlaan & Amajanti van de Beek – CMS

Binnen sportverenigingen zijn veel vrijwilligers actief. Naast de bijdrage van deze vrijwilligers, hebben sommige sportverenigingen behoefte aan personen die zorgen voor (meer) continuïteit en professionaliteit, zoals bijvoorbeeld een technisch manager of een hoofdtrainer. Trainers of andere professionals kunnen dan worden aangesteld op basis van een contract voor bepaalde tijd. Bij opeenvolgende arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd kan op enig moment – op basis van de zogenaamde ketenregeling – een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaan. De ketenregeling past niet altijd binnen de eigen dynamiek van de sport. Binnen de (amateur)sport bestaat namelijk veelal de wens om op basis van contracten voor bepaalde tijd te kunnen blijven werken. In dit artikel zullen wij ingaan op deze ketenregeling en de mogelijkheden voor sportverenigingen- en organisaties om hier vanaf te kunnen wijken.

Te druk… door Peter Scholten

Op de Nationale Sportvakbeurs van afgelopen november in Gorinchem hield de ValueFactory een seminar over de ondernemende sportvereniging. Aan de hand van diverse voorbeelden werden allerlei opties om meer en/of andere inkomsten te genereren, besproken. Eén van de aanwezigen vroeg zich af: “het is allemaal heel mooi; ik ben het er wel mee eens. Maar als bestuur hebben we al zoveel aan ons hoofd en zoveel te regelen; dit kunnen we er echt niet allemaal bij doen…”.

Deze hartenkreet komt columnist Peter Scholten wel bekend voor. Zeker bij vrijwilligersorganisaties, waar niemand betaald wordt en men het in zijn/haar vrije tijd erbij moet doen, is dit een veel beleefde situatie. Te weinig vrijwilligers, teveel zaken die geregeld moeten worden. Te weinig tijd. Lees in deze uitgave wat hij daar van vindt.

Het handhaven van Sportiviteit en Respect bij MHC Fletiomare

Sportiviteit en respect is een ‘hot item’ in de amateursport: steeds meer sportverenigingen besluiten hier -in welke vorm dan ook- aandacht aan te geven. Eén van deze sportverenigingen is Mixed Hockey Club Fletiomare uit De Meern. Met ‘Sportiviteit en Respect’ is er een commissie ontstaan die haar beleid op een eigen en uitzonderlijke manier invult: de tien gouden regels. Sport FM TV ging langs bij Fletiomare.
ClubkasSpekken

Er zit wel een kern van waarheid in de uitspraak … “Het Geld Ligt Op Straat Maar Je Moet Het Wel Oprapen”.  Er zijn immers tal van mogelijkheden om aan geld te komen om daarmee de activiteiten en initiatieven te kunnen betalen en financieren. Onze E-Special “Derde Geldstromen” en onze speciale  “Tool Clubkasspekken”  geven al de nodige tips maar in de komende uitgave van Sport FM vind je een fraaie aanvulling.

Terugblik Seminars tijdens de Nationale Sportvakbeurs

Op 15 en 16 november a.s. vond in Gorinchem de jaarlijkse Nationale Sportvakbeurs plaats. Ook de ValueFactory was daar aanwezig en organiseren een tweetal Seminars over De Ondernemende Sportvereniging. Tijdens het seminar op woensdag 15 november gingen we met de bezoekers in gesprek over o.a. de noodzaak en wenselijkheid van een meer ondernemende houding van sportverenigingen; de toekomst van die verenigingen en de mogelijkheden die er zijn om nieuwe werkwijzen en methoden te gebruiken.

In het seminar op donderdag 16 november in het kader van De Ondernemende Sportvereniging werd het accent gelegd op de nieuwe Crowdfundingsite voor Sportverenigingen,  een samenwerkingsverband tussen VoorJeBuurt en ValueFactory. Dit seminar werd gegeven door Martijn Arnoldus, directeur van VoorJeBuurt. het grootste Nederlandse crowdfunding- en crowdsourcingplatform voor lokale initiatieven.

 

 

 

 

DELEN